Пропаганда РФ
09.07.2024 09:59

На тимчасово окупованій території Херсонської області РФ реалізовує новий хитрий метод, фактично мобілізуючи місцевих чоловіків.

Деталями поділилась пресслужба Центра національного спротиву.

Російські окупанти затвердили план розвитку "казачества" у захопленій частині Херсонщини. Ворог прагне залучити усіх місцевих чоловіків у так звані "казачі" кооперативи.

"Головна мета такого пожвавлення у розростанні цього псевдо козацького угрупування — поповнити мобілізаційний ресурс окупантів", — підкреслили у ЦНС.

У Кремлі зареєстрували законопроєкт про включення усіх "казаків" до мобілізаційного резерву ЗС РФ. Раніше для того, щоб опинитись в цьому резерви, росіяни мали індивідуально підписувати договір з Міноборони Росії. Тепер буде достатньо стадного договору.

"Центр національного спротиву закликає українців, що мешкають на ТОТ, не вступати у такі "організації" і повідомляти про діяльність колаборантів на наш анонімний чат-бот", — додала пресслужба.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області російські загарбники на третину підвищили тариф на водопостачання, з яким у місті постійні перебої.