Бої за Часів Яр
10.07.2024 09:58

Біля українського Часового Яру на Донбасі внаслідок двомісячної операції вийшли з оточення бійці двох українських батальйонів. Військові зі складу 225-го окремого штурмового батальйону та 223-го батальйону морської піхоти 70 днів тримали оборону біля одного з районів міста. При цьому обидва батальйони билися у повному оточенні російських терористів.

Як повідомив 225-й ОШБ у Facebook, протягом 70 днів військові тримали кругову оборону. Боєприпаси, вода та продукти передавалися дронами. Російські терористи увесь час намагалися знищити українських солдатів, проте усі їхні спроби провалилися.

"Понад два місяці тривала операція з пробиття логістичного шляху до хлопців, що опинились в оточенні. Поки ми намагались звільнити шлях, бійці тримали кругову оборону, цілодобово відбиваючи атаки окупантів. Єдиний шлях постачання – дрони, якими ми доставляли боєкомплект, їжу і воду. Попри поранення та постійний тиск з боку ворога, бійці втримали позицію і при першій можливості були виведені на ротацію. Позиція наша, шлях розблоковано", – сказано у повідомленні.

Російські окупанти ще на початку квітня розпочали атаки на Часів Яр у Донецькій області з метою захоплення або повного знищення міста та порушення основних ліній постачання українських військових. Росіяни сподівалися на швидке захоплення міста.

Нагадаємо, що росіяни вже перебувають на околицях міста. Тривають важкі бої. Загалом же Часів Яр знаходиться під українських контролем. Окупанти ж ховаються у районі під назвою Канал. Це частина міста, що розташована найближче до зруйнованого Бахмута.

За бойовими діями на цьому напрямку активно слідкують не тільки українські, але й міжнародні ЗМІ. Зокрема, видання Forbes пише про масові смерті росіян при спробах штурму міста. Вони постійно намагаються щось придумати, аби прорвати українську оборону, але поки що марно. Штурмові дії продовжуються щоденно.

Нагадаємо, близько 4 години ранку в середу, 10 липня, в Одесі пролунали вибухи. У цей час в області було оголошено повітряну тривогу.