Мобілізація в Україні
11.07.2024 11:19

Чоловікам до 25 років, які проживають на тимчасово окупованих територіях, або виїхали за кордон, надано відтермінування військового обліку під час вступу до українських вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це рішення ухвалено Урядом, враховуючи неможливість фізичної присутності абітурієнтів з окупованих територій у військових комісаріатах. Відповідно, такі чоловіки можуть вступати до університетів без взяття на військовий облік до завершення воєнного стану.

Проте, після закінчення воєнного стану, ці чоловіки зобов’язані стати на військовий облік. Постанову розроблено спільно з Генштабом, Міноборони, МВС, Державною міграційною службою та Міністерством освіти.

Нагадаємо, що за законодавством, чоловіки, яким виповнюється 17 років, повинні стати на військовий облік протягом січня-березня. Для цього необхідно прибути до районного або міського військового комісаріату та подати необхідні документи. Юнакам, які не стали на військовий облік, надішлють повістку.

Нагадаємо, з 24 лютого ТЦК склали 180 тис адмінпротоколів на порушників військового обліку та подали більше 400 тис повідомлень щодо розшуку ухилянтів.