Евакуація
11.07.2024 13:19

Через безпекову ситуацію в окремих населених пунктах Харківщини та Донеччини запровадили примусову евакуацію дітей. Вивезенню у примусовий спосіб підлягають 186 дітей з їхніми родинами на Харківщині та 38 дітей з їхніми батьками - на Донеччині.

Про це розповіли в Мінреінтеграції.

Як зазначається, рішення Харківської та Донецької ОВА одноголосно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук.

Евакуація на Харківщині

Схвалено обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 186 дітей з їхніми родинами із 38 населених пунктів Ізюмського, Куп’янського, Харківського та Чугуївського районів Харківської області. Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб. Для здійснення евакуації з Харківщини розгорнуто збірні та приймальні пункти евакуації.

Евакуація на Донеччині

Йдеться про населені пункти Лиманської та Іллінівської територіальних громад Краматорського району. Загалом звідти планується евакуювати 38 дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Повідомляється, що у більш безпечних регіонах евакуйовані з Харківщини та Донеччини діти разом з особами, які їх супроволжують, будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Нагадаємо, через повномасштабну війну багатьом українцям довелося евакуюватися в безпечніші регіони. Ці люди мають право на державну допомогу.