Українські військові
12.07.2024 10:39

Російські війська атакували Україну дронами та ракетами Х-101. Основним напрямком для удару росіяни обрали Старокостянтинів Хмельницької області.

Про це повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"Увечері 11 липня окупанти атакували із літаків стратегічної авіації 5 крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски із Саратовської області), а протягом ночі - 19 ударними БПЛА типу "Shahed-131/136" та безпілотниками невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська область", - розповів він.

Як зазначив генерал, основний напрямок удару - Старокостянтинів.

"В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях", - додав Олещук.

Також, за його даними, ППО збила 11 "шахедів" та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

"Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БПЛА", - констатував Олещук.

Ввечері 11 липня в Києві та частині регіонів оголосили повітряну тривогу через пуск ракети з Курської області РФ. В Київській області працювало ППО, на підступах до Києва сили ППО збили ворожий дрон.

Пізніше 11 липня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Її причиною став зліт російського МіГ-31К. Ця тривога стала трєтью масштабною за рахунком.

А вночі вже 12 липня росіяни атакували з повітря Хмельницьку область. Сили ППО збили три ворожі цілі.

Нагадаємо, у ніч проти 12 липня над Київщиною фіксувалися російські ракети та дрони. Частину ворожих цілей було збито.