Українські військові
12.07.2024 11:38

Якщо українці вважають, що їх може мобілізувати лише той військкомат, у якому вони перебувають на обліку, то це не так.

Змінами у мобілізації поділився адвокат Роман Симутін у своєму Telegram.

Відповідно до статті 39 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", пояснює адвокат, заклик на військову службу під час мобілізації не залежить від вашого місця обліку:

"На військову службу під час мобілізації призиваються резервісти та військовозобов'язані, які перебувають у запасі і не заброньовані в установленому порядку на період мобілізації, незалежно від місця їх перебування на військовому обліку", - говорить адвокат.

У разі призову резервістів та військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації на особливий період не за місцем їх перебування на військовому обліку, такі особи перед призовом на військову службу беруться на військовий облік до РТЦК та СП, який здійснює їхній призов.

Відомості про взяття таких осіб на військовий облік вносяться до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів перед направленням їх на ВЛК для проходження медогляду.

Це означає, що у разі мобілізації вас можуть зателефонувати до служби незалежно від того, де ви зареєстровані. Перед закликом вас поставлять на облік у новому військкоматі та внесуть ваші дані до Реєстру.

Нагадаємо, українські посадовці прирівняли військово-обліковий документ у застосунку Резерв+ до повноцінного уточнення персональних даних в ТЦК. Електронний військово-обліковий документ має ту саме юридичну силу, як і звичайний паперовий.