БО БФ «Help for Ukraine» продовжує реабілітацію військових в санаторії «Моршинський»
12.07.2024 15:36

Ще шестеро наших відважних захисників пройшли повний цикл психологічної та фізичної реабілітації, протезування, отримали висококваліфіковану підтримку. Реабілітація проходила в рамках спільного проєкту санаторію «Моршинський» та Благодійного фонду «Help for Ukraine». Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Ще шестеро віськовослужбовців ЗСУ пройшли повний цикл психологічної, психологічної та фізичної реабілітації, протезування, отримали висококваліфіковану підтримку в санаторії Моршинський. Реабітація здійснювалася завдяки Програмі «Help for Ukraine» з реабілітації для військових на базі санаторію «Моршинський». На початку 2024 р. між Фондом та Державним підприємством «Санаторій «Моршинський» було підписано меморандум про співпрацю. «Зростаюча потреба у реабілітації військових Збройних Сил України спонукала до створення проектів, які спрямовані на організацію і проведення їх реабілітації (в тому числі психологічної), - говорить віце-президент «Help for Ukraine» Вілен Фаталов. – Метою спільної з санаторієм «Моршинським» Програми є допомога діючим військовим Збройних Сил України, військовим після перенесених поранень та іншим категоріям громадян, які потребують реабілітації, відновити сили та повернути мотивацію до життя».

БО БФ «Help for Ukraine» продовжує реабілітацію військових в санаторії «Моршинський»

Тривалість проведення реабілітаційної програми 21 день – за індивідуальним графіком, що визначається фаховими реабілітологами. Вона включає щоденні психологічні практики (групові заняття, індивідуальні практики, вечірні рефлексії, арт-терапії, навчання саморегуляції) та фізичне відновлення (сеанси лікувальної фізкультури, теренкури на свіжому повітрі, тілесно-орієнтовані практики, реабілітаційні вправи за напрямками, спортивні ігри, ерготерапія, кінезотерапія, водні процедури та релакс.). До цього додається і культурна програма - екскурсії музеями, містом, історичні лекції.

БО БФ «Help for Ukraine» продовжує реабілітацію військових в санаторії «Моршинський»

У Фонді зазначають, що в реалізації програми допомагають партнери, яким волонтери дуже вдячні. Це COLOMBIAN-UKRAINIAN CHAMBER OF COMMERCE, Nova Ukraine, AGROMAT, Cersanit, OKKO, Nova Poshta, німецька фундація Medical e.V. та її волонтерка Оксана Улан.

Наразі «Help for Ukraine» шукає нових партнерів, які розуміють важливість відновлення українських героїв та готові підтримати нас фінансами або послугами. Для однієї програми на 10 учасників потрібно 10000 євро. Кожний, навіть невеликий внесок, допоможе зібрати цю суму на реабілітацію ще однієї групи наших захисників, що щоденно ризикуючи життям боронять Україну від російського агресора!

Реквізити для збору пожертв

ГО БФ ХЕЛП ФОР ЮКРЕЙН

USD / IBAN: UA603052990000026006006237669

EUR / IBAN: UA413052990000026001036242027

UAH / IBAN: UA313052990000026003036236901

Bank: JSC CB “PRIVATBANK”

SWIFT: PBANUA2X