Немає світла
13.07.2024 12:02

Сьогодні, 13 липня, обмеження споживання електроенергії будуть діяти для трьох черг з 14:00 до кінця доби. Раніше планувалося, що обленерго застосовуватимуть дві черги відключень одночасно з 6:00 до 19:00, повідомили в Укренерго.

Графіки

"Наразі застосовуються обмеження обсягом двох черг одночасно. Причина посилення обмежень – аномальна спека та вищий від прогнозного рівень споживання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні перевірять справедливість графіків відключень світла в областях. Є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ретельно перевірять.

За результатами буде видано відповідні приписи щодо усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення.

Нагадаємо, відома синоптикиня Наталка Діденко попереджає українців, що кульмінаційні температури ще попереду, а спека буде тривалою, тому варто підготуватися та налаштуватися.

Енергетичний терор Росії призвів до віялових відключень електроенергії в Україні для промислових та побутових споживачів. Нагадаємо, за даними Міжнародного валютного фонду, ситуація має стабілізуватися до 2026 року.

Цього року, за прогнозами експертів, українці зіткнуться з дефіцитом електроенергії на рівні 10% в середньому по країні. Під час пікових навантажень цей показник може зрости до 30%, але не більше.

Зі зростанням дефіциту електроенергії промислові підприємства працюватимуть з меншою потужністю, а споживачі стикатимуться з плановими відключеннями світла, особливо взимку. Також можливі нові російські обстріли енергетичної інфраструктури, що можуть погіршити ситуацію.