Дія
13.07.2024 18:22

Віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що статус учасника бойових дій можна буде оформити на державному порталі «Дія».

Він зазначив, що скоро захисники та захисниці зможуть оформити статус учасника бойових дій на порталі Дія.

«Зараз, щоб подати документи на статус УБД, треба звертатися або до спеціальної комісії, або до військової частини. Скоро це все можна буде зробити через портал Дія в кілька кліків. Це спростить життя нашим захисникам і зменшить навантаження на військові частини», — зазначив міністр.

Таке нововведення спростить життя захисникам та зменшить навантаження на військові частини, а посвідчення УБД для військових і їхніх родин уже доступні у застосунку «Дія», зауважив він.

Нагадаємо, що від 29 березня в Україні розширено коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги за загиблих військових. Серед них - жінка або чоловік, з яким загиблий (померлий) проживали разом, але не перебували у шлюбі, якщо спільне проживання встановлено рішенням суду, що набрало законної сили.

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги.

Нагадаємо, українцям розказали, як отримати пенсію, якщо годувальник зник безвісті.

Також ми писали, що звільнені з полону українці можуть отримати 100 тисяч гривень.