Армія РФ
15.07.2024 09:19

Незважаючи на зупинку російського наступу під Харковом, Україна ще далека від того, щоби витіснити російські війська зі своєї території.

Про це із посиланням на українських військових пише американський телеканал CNN.

Західної зброї вистачає, щоб стримати РФ, але недостатньо, щоб кардинально змінити ситуацію, заявив офіцер 148-ї окремої артилерійської бригади із позивним «Сенатор».

Він зазначив, що Росія, як і раніше, має повну перевагу в повітрі над Україною.

Наразі Київ покладає надії на постачання винищувачів F-16. Проте, за словами військового експерта Конрада Музики, далеко не факт, що літаки зазнають величезних змін.

«F-16 – це бойові літаки 1980-х і 1990-х років, і їх можливості гірші, ніж у найсучасніших російських бойових літаків», – сказав він і додав, що новітні російські літаки, швидше за все, отримають гору над F-16.

Він також вважає, що нинішня ситуація на фронті – це не лише наслідок затримок за допомогою, а й «результат тих рішень, які ухвалювалися і не ухвалювалися в Києві, особливо, коли йдеться про мобілізацію».

На думку Музики, мобілізацію посилили «надто пізно».

«Українці будуть у дуже важкому становищі до серпня-вересня, коли на передову почнуть надходити перші мобілізовані. Якщо вони зможуть дійти до цього моменту, то є велика ймовірність, що їм вдасться стабілізувати ситуацію із серпня, але поки цього не станеться, цілком ймовірно , що Росія досягне нових успіхів», – заявив експерт.

Він також каже, що українські плани та стратегія незрозумілі.

«Незрозуміло, які плани. Яка стратегія контрнаступу? Проблема в тому, що Україна чекає, яке обладнання Захід може їй поставити, а Захід чекає, які плани Україна має на майбутнє», – сказав він.

Нагадаємо, атаку БПЛА відбивають у Севастополі, військові збили один безпілотник у районі мису Фіолент, уламки впали на територію приватного будинку.