Володимир Зеленський
15.07.2024 16:24

Сьогодні, 15 липня, під час пресконференції, президент України Володимир Зеленський, заявив, що мобілізаційна кампанія в Україні йде за планом, однак майданчиків для підготовки мобілізованих у країні недостатньо, передає sud.ua.

«Військові кажуть, що все йде згідно з їхнім планом. Що стосується тренувальних майданчиків, то їх недостатньо. Що стосується, чи можна їх розширити, вже йде розширення. Що стосується, чи можна розширити базу за кордоном — так, і це одне з рішень двосторонньої угоди з Польщею», - сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський заявив, що Україні буде недостатньо тих F-16, які вона отримає до кінця року.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про мобілізацію. У травні документ набув чинності. Закон встановлює, що мобілізації підлягають військовозобов'язані від 25 до 60 років. Згідно з документом, вони мають оновити дані упродовж 60 днів із дня набрання чинності законом.

Зазначимо, в Україні після 16 липня, коли спливають 60 днів, відведених на оновлення військово-облікових даних для військовозобов’язаних громадян віком від 18 до 60 років, військових патрулів на вулицях може бути більше.

Зараз у столичних ЦНАПах на прийомі задіяна максимальна кількість адміністраторів, які безперебійно надають повний спектр адміністративних послуг. Українців просять звернути на альтернативний засіб оновлення даних – застосунок «Резерв+». Оновлення даних через цей застосунок практично не відрізняється від оновлення у ЦНАПі. Так, у «Резерв+» військовозобов’язаний самостійно оновлює три поля інформації: номер телефону, електронну пошту (за наявності) та фактичну адресу проживання. У ЦНАПі це робить працівник. Але в обох випадках можна отримати документ з однаковою юридичною силою.