Поліція
16.07.2024 12:40

У польському місті Краків біля місцевої водойми група поляків напала на 17-річного українця, використовуючи мачете та сльозогінний газ, і жорстоко побила його, повідомляє yavp.pl.

За інформацією видання, інцидент стався ввечері 10 липня. 17-річний українець разом із п'ятьма друзями відпочивав біля водойми. До них підійшли четверо молодих поляків, які попросили цигарки. Коли вони відмовили, поляки стали поводитися агресивно.

17-річний хлопець став на захист своїх друзів, і зав'язалася бійка, під час якої нападники використали сльозогінний газ та холодну зброю – мачете. Нападники відрізали ним один із пальців юнаку з України та пробили голову.

У свою чергу видання tvn24 уточнило, що 15 липня поліція затримала трьох підозрюваних. Це хлопці 15, 16 та 17 років. Наймолодшого з них затримали наступного дня після інциденту. За даними поліції, хлопець перебував у відпустці з навчального закладу та в минулому скоював інші злочинні дії. 16- та 17-річних хлопців затримала поліція в п'ятницю. Усім трьом висунули звинувачення в причетності до нападу із застосуванням небезпечної зброї.

«Зловмисникам інкримінують хуліганство, за що буде посилено покарання. Крім того, найстаршому зловмиснику інкримінують нанесення тілесних ушкоджень», - заявили у поліції.

Також там додали, що 17-річного хлопця тимчасово заарештували на три місяці. Крім того, відповідальність можуть понести й інші особи.

Раніше повідомлялося, що у Закарпатській області затримали сімейного кривдника, який побив співмешканку, 10-місячну дитину та поранив поліцейського.