Затримання
16.07.2024 13:15

Правоохоронці повідомили про підозру 52-річній жінці за фактом вчинення державної зради, а її 59-річний чоловік відповідатиме за поширення інформації про розташування Збройних Сил України, інформує Сумська обласна прокуратура.

Зазначається, що маючи проросійську позицію, жінка з початку 2024 року в одному із месенджерів погодилась на співпрацю з представником держави-агресора. За завданням куратора вона збирала актуальну інформацію про переміщення та місця базування особового складу і техніки ЗСУ у Сумській та Харківській областях.

У повідомленнях, які надсилала росіянину, жінка детально описувала місцевість, зазначаючи геолокацію та кількість військовослужбовців. Більш того, після обстрілів Харківщини вона підтверджувала ураження цілей.

У прокуратурі зазначили, що більшість інформації, яку жінка відправляла окупантам, вона дізнавалась від свого чоловіка. Він систематично об’їжджав необхідну місцевість та інформував дружину про позиції наших захисників.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Нагадаємо, в Одесі затримали агента ФСБ, який шпигував за позиціями ППО.

Раніше повідомлялося, що завдяки СБУ, 15 років тюрми отримали зрадники, які готували ракетні удари по базах спецпризначенців ГУР МО на Харківщині.