Український військовий
18.07.2024 11:18

Росія готова до будь-яких втрат заради виходу на адміністративні кордони Донецької області. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

“Мета прозаїчна — вийти на адмінмежі. Скільки потрібно буде людей покласти, стільки покладуть. Якщо люди не йтимуть, пропонуватимуть більше грошей, що в принципі зараз і відбувається. Ми теж із вами говорили, що мінімальна сума разових виплат, яка зараз пропонується в Російській Федерації за укладення контракту, — це 7,5 тис. американських доларів, зрозуміло, що в еквіваленті в рублях. Максимум, який був оголошений та пропонується, не факт, що виплачується, але це 18,5 тис. доларів”, — сказав він.

Військовий аналітик зазначив, що такі грошові суми свідчать про те, що у РФ складно залучати людей на війну проти України.

“І ось така ситуація зараз відбувається на Східному фронті. Але найнапруженіший напрямок, я бачу це Торецьк, тому що там іде велике залучення важкої техніки, броньованих машин. Якщо на інших ділянках фронту вони губляться — більше мотоцикли, ось ці, їх називають гольф-кари, але це не зовсім гольф-кари, то на Торецькому напрямку саме броньовані машини, і їх досить таки багато. Вони ховаються в житловій забудові. І всі інші напрямки — це більше піхотні штурми. Тому ось така ситуація зараз”, — сказав Ступак.

Нагадаємо, поліцейські евакуювали літнього чоловіка із села Михайлівка Херсонської області під ударами російських безпілотників. З'явилось відео.