Україна відбила атаку
18.07.2024 11:59

В ніч на 18 липня російські війська запустили по Україні 19 цілей. Всі дрони та дві ракети із трьох вдалось збити.

Про це повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук.

"У ніч на 18 липня ворог завдав удару 16 ударними БПЛА типу "Shahed-131/136" із Курської області та трьома керованими авіаційними ракетами з південного напрямку - двома Х-59/Х-69 та однією Х-35", - розповів він.

За даними генерала, більшість цілей було знищено на східному напрямку - у зоні відповідальності повітряного командування "Схід".

"В результаті вдалось уразити усі 16 "шахедів" та дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Київській та Харківській областях", - зазначив Олещук.

Російські війська в ніч на 18 липня організували новий обстріл по Україні як дронами, так і ракетами. Тривогу оголошували як через загрозу дронів-камікадзе, так і через зліт МіГ-31К.

Вибухи лунали у Кременчуці. Крім того, ППО працювала і на підступах до Києва. Під час однієї з повітряних атак військові попереджали про загрозу дронів для столиці.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують знищувати живу силу противника та техніку в Урожайному, звідки їм довелося відступити.