Потяг
19.07.2024 15:56

У нічному експресі "Запоріжжя-Ужгород" померла людина через аномальну спеку. Вагон, в якому подорожував пасажир, не був обладнаний кондиціонером. Цю інформацію підтвердив керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський, який зазначив, що такі випадки, хоча й трапляються, не є нормою.

В літній період, коли температура досягає рекордних значень, це може впливати на здоров'я пасажирів.

В "Укрзалізниці" підкреслюють, що кожен подібний випадок ретельно розглядається.

Перцовський додав, що у вагоні, де трапилася трагедія, не було кондиціонера, оскільки він був проданий без цієї системи. Зараз компанія позначає вагони з надійними системами кондиціювання, щоб пасажири могли заздалегідь дізнатися про їх наявність.

Нагадаємо, в Україні протягом останніх двох тижнів спостерігається аномальна спека, зокрема, у Києві нещодавно було зафіксовано рекордні +35,6 градусів.

спека

Українці розповідають, що на сонці в деяких областях температура повітря досягає понад 50 градусів.

Урбаністична ініціатива «Містознавство» провела аналіз температури поверхонь у Києві, щоб продемонструвати, як озеленення допомагає містам адаптуватися до спеки. Температура побила усі рекорди та досягала понад 60 градусів.

Зазначимо, упродовж липня по всій території країни фіксували близькі до максимальних, а подекуди й рекордні температури. Ця тенденція пов’язана зі змінами клімату.