Зеленський і Трамп
20.07.2024 11:23

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із 45-м президентом США Дональдом Трампом і привітав його із висуванням кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах, що відбудуться в листопаді цього року, повідомляє Офіс Президента України.

Володимир Зеленський засудив спробу замаху на життя Дональда Трампа та побажав йому абсолютної безпеки в майбутньому.

Президент України подякував за життєво важливу допомогу Україні з боку США й відзначив вирішальну роль двопартійної та двопалатної підтримки в Конгресі США для захисту нашої держави від російського вторгнення.

Володимир Зеленський та Дональд Трамп домовилися під час особистої зустрічі обговорити кроки, які можуть якнайшвидше відновити справедливий мир для України.

Проте дата, час та формат зустрічі поки невідомі.

Прес-секретар президента України Сергій Никифоров в ефірі телемарафону наголосив, що була зафіксована "принципова згода" на зустріч Зеленського та Трампа.

На питання про те, чи може кандидат у президенти США приїхати до України, Никифоров сказав: "Говорити про це зарано. Це справді обговорювалося, коли зустріч має статися, і де це має статися, але конкретика дуже передчасна - і формат, і час, і місце".

Як зазначив Никифоров, Зеленський закликав Трампа не вірити представникам тих країн, які намагаються пояснити або якось виправдати дії російського диктатора Володимира Путіна.

За його словами, президент України розповів Трампу про російський удар по Миколаєву 19 липня, а також про обстріл дитячої лікарні "Охматдит" у Києві.

У свою чергу Трамп сказав не вірити у фейк ньюз про те, що його перемога на виборах може бути вигідна Росії.

Трамп після переговорів з Зеленським заявив, що розмова вийшла "дуже хорошою". При цьому республіканець пообіцяв "принести мир та припинити війну".

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може закінчити гарячу стадію війни, і це може статися до кінця 2024 року.