Інваліди
20.07.2024 16:19

На тимчасово окупованих територіях росіяни розширюють програму русифікації місцевого населення. Тут змушують осіб з інвалідністю міняти документи, які підтверджують обмежені фізичні можливості, на російські, повідомляє офіційний канал Бердянської МВА та її очільниці Вікторії Галіціної.

"Заміна документів про інвалідність, виданих до 1 березня 2023 року, відбувається за результатами медико-соціальної експертизи. Проте умови пройти цю експертизу відсутні. Адже ситуація із медичними закладами на загарбаних територіях просто критична", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на ТОТ цивільні амбулаторії зобов’язали першочергово обслуговувати солдатів ЗС РФ, відчувається дефіцит кадрів.

Нагадаємо, з окупації вдалося повернути ще 12 українських діток. Діти разом зі своїми рідними проживали на ТОТ – у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. На щастя, нині вони вже на підконтрольній Україні території. Кожна родина по-своєму переживала безлад, який чинить окупаційна «влада».

Родини розповідають, як їм примусово нав’язували брати російські паспорти, адже без «нових документів» громадяни безправні і не могли користуватися жодними соціальними гарантіями чи медичною допомогою. Лікарі не приймають навіть дітей із вродженими вадами, яким потрібен ретельний догляд. Однак батькам пропонують відправити дітей на «реабілітацію», яка часто є депортацією чи примусовим переміщенням