Кремль
23.07.2024 15:47

Повідомлено про підозру трьом фейковим депутатам «народної ради ДНР», які працюють за методичками Кремля, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Правоохоронці повідомили, що за даними слідства, у травні-серпні 2023 року троє мешканців м. Донецька, підтримуючи збройну агресію РФ проти України, добровільно зареєструвались кандидатами в депутати до «народної ради ДНР» від партії «Єдина Росія». Зокрема, вже у вересні під час проведення виборів, результати яких є нікчемними, вони отримали так звані мандати.

На першому пленарному засіданні підозрювані увійшли до складу «комітетів». Жінка стала фейковим заступником голови з питань агропромислового комплексу і земельних відносин. Двоє її колег, один з яких брав участь в НЗФ «ДНР», а інший дослужився до звання полковника – увійшли до комітетів «природокористування, екології, надр та природних ресурсів» й «житлово-комунального господарства».

Під час своєї «роботи» вони керуються федеральним законодавством держави-агресора. Так звані можновладці розглядають псевдозаконопроєкти. Окрім цього співпрацюють з окупаційними медіа задля розповсюдження серед мешканців тимчасово окупованих населених пунктів Донеччини російських наративів.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Максимально їм загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що на Луганщині підірвали машину разом із колаборантом.