Військові РФ
24.07.2024 09:18

Під Прогресом Донецької області російські окупанти намагаються оточити частину угруповання Сил оборони. При цьому наказу українським солдатам відходити немає.

Про це повідомили аналітики групи DeepState.

"Ворог намагається оточити частину угруповання Сил оборони біля Прогресу: наказу на відхід немає", — ідеться в повідомленні.

За словами аналітиків, до них звернулися бійці 1 і 3 батальйонів 31 ОМБр, які останні дні ведуть оборону в оточенні. Так, на південь від Лозуватського ворог утворив горловину, через яку доводиться утримувати низку позицій на захід від висоти 236.9. Також росіяни намагаються підійти максимально близько до Іванівки.

"Оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний відхід однієї з піхотних бригад. 47 ОМБр, яка прийшла на допомогу, не змогла стримати противника, який переважав числом. Попередньо в селі вже було скупчення чисельністю від двох рот", — ідеться в повідомленні.

У звіті йдеться, що бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Останні їх підтримують, але бригадне керівництво хоче, щоб бійці й надалі сиділи в оточенні.

"Управління рот фактично відсутнє, адже їхні командири поранені або загиблі", — сказано в повідомленні.

У DeepState заявили, що наразі противник просочується у Вовчанськ, щоб вдень відновити штурмові дії за село. Такі дії росіян створюють ще низку додаткових проблем у подальшій обороні.

Нагадаємо, зараз Росія здатна виготовляти до 30 нових бойових літаків на рік – до цього числа входять, зокрема, винищувачі Су-57.