Сирський
24.07.2024 16:15

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський у інтерв'ю для «The Guardian» зазначив, що країна-агресор має значно більші ресурси. У них більше танків, БМП і солдатів. Він уточнив, що якщо на початку Росія мала 100 000 солдатів, то наразі їх число зросло до 520 000, і до кінця 2024 року воно сягне 690 000.

«Коли справа доходить до обладнання, то тут співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь», — сказав він. За словами Сирського, з 2022 року кількість російських танків зросла вдвічі – з 1700 до 3500. Артилерійські системи зросли втричі, а бронетранспортери зросли з 4500 до 8900. «Противник має значну перевагу в силах і засобах», – сказав Сирський. «Тому для нас справді на першому плані стоїть питання постачання, питання якості».

Олександр Сирський заявив, що втрати кремля «втричі» більші за українські, а на окремих напрямках «навіть більше».

Він також протиставив свою тактику ведення бою тактиці російських командирів, які відомі тим, що жертвують великою кількістю солдат, щоб отримати «100-200 метрів».

«Для нас дуже важливо зберегти життя наших солдатів. Ми не захищаємо руїни на смерть», — наголосив він.

Сирський підкреслив, що не бажає «досягати цілей за будь-яку ціну» або кидати українських захисників на «марні напади». Саме тому, за його словами, іноді Силам оборони України доводилося відходити на «більш вигідні позиції».

Сирський також зробив гучну заяву, що Київ має план повернення Криму після незаконної його анексії диктатором РФ Путіним.

Раніше повідомлялося, що перші семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт зі Збройними Силами України. Вони успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.