Війна в Україні
25.07.2024 10:39

Якщо Росія продовжить свій наступ в Україні такими ж темпами, як і раніше, окупантам може знадобитися ще п’ять років, щоб виконати мінімальну мету: повністю підкорити Донецьку та Луганську області на сході, а також Херсонську та Запорізьку на півдні.

Про це заявив новий голова британської армії генерал сер Ролі Вокер на конференції сухопутних військ в Лондоні, повідомляє SkyNews.

При цьому він додав, що в довгій війні “немає переможців”.

“Це повне спустошення для обох сторін і втрачені покоління”, – попередив очільник британської армії.

Генерал Вокер також зазначив, що людські втрати держави-агресорки можуть скласти 1,8 мільйона убитих та поранених солдатів.

“Я думаю, що дилема… полягає в російському режимі. Росія має більше речей, про які варто хвилюватися, ніж втрата у кращому разі від 1,5 до 1,8 мільйона людей за шматок України, зважаючи на те, куди рухається світ”, - додав він.

Раніше командувач британською армією попередив, що через три роки може розпочатися війна проти "осі потрясінь" - Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. Він передбачив, що Росія після вторгнення в Україну "бажатиме відплати" таким країнам, як Велика Британія, які підтримали Київ.

Нагадаємо, на деяких ділянках Запорізького напрямку російські сили обмежені певними часовими рамками для досягнення своїх цілей. Йдеться про Роботинський та Времівський плацдарми, які окупанти намагаються повернути під свій контроль.