Світло
25.07.2024 12:07

Як повідомили в "Укренерго", спека спала і споживання електрики в Україні знизилось.

Укрененрго

Сьогодні, 25 липня, застосування заходів обмеження прогнозується лише в години вечірнього максимуму споживання – з 16:00 до 22:00 буде діяти одна черга відключень.

Однак через негоду є відключення на Тернопільщині та Хмельниччині.

Значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат 8 російських масованих атак, які ворог здійснив з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії.

В Укренерго нагадали, що споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення. Якщо застосовано більше, ніж три черги графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів. Інформацію щодо графіків відключень в кожному регіоні дивіться на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

На ранок через бойові дії та з інших причин повністю та частково знеструмлені 483 населені пункти. Так, через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Харківській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій, Чернігівській областях.

Нагадаємо, Миненерго повідомило, що на одній із АЕС виведено з ремонту один з енергоблоків. Як кажуть енергетики, це суттєво вплине на стабільність енергосистеми і зменшить існуючий дефіцит електроенергії.

Раніше повідомлялося, що мешканці Полтави перекрили вулицю на знак протесту проти тривалих відключень електроенергії, які залишили їх без світла та води на кілька днів.