Війна в Україні
26.07.2024 09:38

Російські окупанти намагатимуться просуватися на півдні України, щоб відвоювати ті території, які були деокуповані 2023 року під час контрнаступу Сил оборони.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військовий оглядач Денис Попович.

"Тобто це Роботинський плацдарм, Урожайне, яке знову окуповане противником, вірніше те, що від нього залишилося. Російські окупанти намагатимуться відновити ті позиції, які вони мали перед початком контрнаступу. Також Вугледар перебуває в небезпеці, але він у небезпеці — з 2022 року. Противник хоче звідти витіснити наші війська, тому що місто важливе тим, що воно розташоване на тактичній висоті, і звідти можна артилерією контролювати залізницю в районі Волновахи", — розповів Попович.

Що стосується якихось великих наступальних дій — просування ближче до Запоріжжя, вихід на правий берег Дніпра і Херсонської області, то військовий оглядач вважає, що в найближчому осяжному майбутньому армія РФ не зможе цього зробити.

Нагадаємо, російські війська трохи просунулися на північ від Харкова. Окупанти заявили про захоплення Глибокого, проте ISW не має підтверджень, що вони повністю контролюють село.