Уламки
26.07.2024 15:04

Міністерство закордонних справ Румунії викликало "на килим" тимчасову повірену у справах посольства російської федерації в Бухаресті Олену Копніну. Причина – падіння на території округу Тульча фрагментів дронів-камікадзе "Шахед", використаних російськими окупантами під час атак на українську портову інфраструктуру.

Глава МЗС Румунії Луміниця Одобеску підтвердила, що уламки "шахедів" виявили на території країни.

"Росія здійснила ще жахливіші атаки на українську громадянську інфраструктуру. Уламки було знайдено на румунській території", - йдеться у повідомленні.

пост

Вона додала, що Румунія вже поінформувала союзників про інцидент та координує з ними свої дії.

Як пише ZN.UA, у міністерстві вважають "безвідповідальний характер військових ударів" з боку Росії загрозою національній безпеці Румунії.

Міноборони Румунії заявило, що виявило фрагменти безпілотника Shahed-136 у районі села Плауру, розташованого на березі Дунаю недалеко від українського портового міста Ізмаїл, яке регулярно зазнає російських ударів.

Два фінські винищувачі F-18, які беруть участь у місіях НАТО з охорони повітряного простору Румунії, були підняті в повітря для спостереження, повідомило румунське військове відомство. Раніше повідомлялося про спостережну двогодинну місію двох румунських винищувачів F-16.

Пошуки інших фрагментів дронів тривають. Румунське Міноборони зазначає, що всі ділянки території, де могли впасти безпілотники, "перебували за межами житлових районів, і жодні елементи інфраструктури не було пошкоджено".

Нагадаємо, в Румунії знайшли уламки російських "шахедів", які потрапили туди під час атаки на українські порти. Про знахідку військових неподалік від міста Плауру після атаки РФ повідомляло румунське видання Digi24.

шахед