F-16
27.07.2024 14:17

Румунські пілоти вже отримали ліцензії. Під час навчання вони відпрацювали різні сценарії, включаючи нічні місії, та тренувалися з пілотами з країн НАТО, повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

Наступна група румунських пілотів вже розпочала навчання. Згодом Європейський навчальний центр почне готувати українських пілотів.

“Я з нетерпінням чекаю на момент, коли тут будуть готувати перших українських пілотів. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони”, - зазначив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

Як йдеться у повідомленні, Нідерланди нададуть Україні 24 винищувачі F-16.

У травні ми писали, як речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш під час телемарафону заявив, що українські пілоти активно готуються до отримання та експлуатації американських винищувачів F-16, навчання пілотів на F-16 вже практично завершено, і коли ці винищувачі прибудуть в Україну, льотчики будуть готові виконувати різноманітні завдання

Нагадаємо, у Росії лякають, що в Україні очікується наймасовіший ракетний удар через прибуття F-16. Проте російські авіаційні та ракетні удари відбуваються постійно і не залежать від постачання конкретних видів зброї. Гучні заголовки про «майбутні наймасовіші ракетні удари» мають на меті підняти популярність анонімних Telegram-каналів та посіяти паніку серед українців.

Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні недостатньо тих F-16, які вона отримає до кінця року.

Тим часом у Держдумі РФ пригрозили бомбардувати аеродроми НАТО у разі розміщення F-16 для України.