Гуляйполе
30.07.2024 11:38

Російські окупаційні війська після тривалої паузи активізувалися на Гуляйпільському напрямку в Запорізькій області. Загарбники вже двічі намагалися штурмувати позиції наших Сил оборони.

У наступ противник йшов із двох різних напрямків.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Після тривалої паузи відбулися бойові зіткнення на Гуляйпільському напрямку, коли противник вдавався до двох штурмових спроб з різних напрямків. Зокрема, з села Решетилівське наступав у бік Гуляйполя", – сказав він.

Під час штурмів 28 липня окупанти застосували два танки та багі. Один із танків був знищений, успіхів ворог не мав. А вже зранку 29 липня українські військові продовжуючи полювання на російську бронетехнику і пошкодили ще два танки невстановленого типу.

"Три танки за неповні дві доби – це суттєвий показник, що привертає до себе увагу. Це свідчить про те, що Гуляйпільський напрямок активізувався", – наголосив Лиховій.

При цьому наразі загальна кількість російського угруповання на цьому напрямку фронту не змінилася. Тактика росіян також залишається незмінною.

"У деяких анонсах говорили, що це може бути великий наступ з формуванням наступального угруповання, але, за даними нашої розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна кількість російського угруповання у Запорізькій області за кількістю змін не зазнала", – зазначив військовий.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують просуватися Україною.Ворог просунувся біля Спірного, Роздолівки, Тимофіївки, Прогресу, Костянтинівки, в Північному та Залізному.