ТікТок
02.08.2024 11:19

На платформі TikTok виявили понад 2000 акаунтів, створених в межах однієї російської інформаційної операції — вона крутиться навколо хештегу #ценемояукраїна та має на меті дискредитувати дії ТЦК та СП і мобілізацію в Україні

Про це повідомили в оперативно-тактичному угрупованні «Харків».

«Цифри вражали: 41 тисяча публікацій за тиждень, 10 мільйонів переглядів — неймовірні результати як на хештег, якого ще місяць тому фактично не існувало», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі виявлені акаунти стилістично схожі, як клони: однакові аватарки й назви каналів, ідентичний опис і ті самі відео, якими кожен з акаунтів намагається заспамити український тікток. Адмініструє їх російська структура, яка також займається рекламою онлайн-казино в Росії.

Зокрема, найнебезпечніше те, що відео на вигляд штучні й не надто вірусяться, хештег #ценемояукраїна потрапив у тренди. А отже, його могли почати використовувати вже реальні юзери.

Нагадаємо, уночі 2 серпня в окупованому Криму прогриміла “потужна бавовна” в результаті масованої атаки ракет та дронів. Місцеві мешканці почули перші вибухи, а російська окупаційна влада одразу оголосила повітряну тривогу та балістичну загрозу.