СБУ
02.08.2024 12:32

У Вінницькій області викрили російського агента, який працював на спецслужби РФ і шукав склади українських військових. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

За даними слідства, ворожим шпигуном виявився місцевий 40-річний менеджер, ідейний прихильник рашизму. Навесні 2024 року він вийшов на контакт з ФСБ через своїх родичів, які проживають в Росії та співпрацюють з російською спецслужбою.

Агент шукав склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, а також розвідував пункти базування навчальних центрів Сил оборони і основні логістичні шляхи переправлення зброї на передову.

Шпигун об'їжджав місцевість, шукаючи відповідні локації, та випитував інформацію у своїх знайомих. Крім того, він намагався потоваришувати з місцевими жителями, які мали відношення до військової служби.

Зрадник мав передавати ворогу дані для підготовки окупантами ударів по цілях. Під час обшуку у нього вилучено мобільні телефони з доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

СБУ вручила затриманому підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Зловмисник перебуває під вартою та йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що за матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав агент ФСБ, який готував ракетний удар РФ по станціях Укрзалізниці на Вінниччині.