вибух
02.08.2024 16:11

Вчора, 1 серпня, приблизно о 20:00 за місцевим часом, у кафе в селищі Каворі штату Борно в Нігерії стався вибух, в результаті якого загинуло не менше ніж 16 осіб, а десятки отримали поранення, повідомляє France24 із посиланням на місцеву поліцію.

Правоохоронці розповіли, що вибух стався приблизно за 50 кілометрів від столиці штату Майдугурі. Після інциденту влада штату оголосила 24-годинну комендантську годину.

Хоча наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух, аналітики та місцеві чиновники підозрюють, що його могли організувати бойовики ісламського угруповання «Боко Харам», яке з 2009 року веде активні дії в Нігерії та сусідніх країнах регіону озера Чад.

Місцева поліція підтвердила, що вибух був спричинений саморобним вибуховим пристроєм, а не нападом смертника. Вона підтвердила інформацію про 16 загиблих, але не вказала точну кількість постраждалих. Натомість Державне агентство з питань надзвичайних ситуацій Нігерії повідомило, що 24 особи отримали серйозні поранення.

«Цей останній вибух бомби, націленої на цивільних, є яскравим нагадуванням про постійну загрозу з боку «Боко Харам», - зазначив Малік Самуель, дослідник з Інституту досліджень безпеки в регіоні озера Чад.

Раніше повідомлялося, що дві тонни феєрверків вибухнули на фабриці з виробництва піротехніки в Болгарії.