Дрон-птах
02.08.2024 16:50

У Китаї представили безпілотник, який зовні нагадує справжнього птаха. Центральне телебачення Китаю (CCTV) продемонструвало кадри найреалістичнішого у світі пташиного орнітоптера. Новий дрон може мати значні військові та цивільні застосування, пише китайська газета Global Times.

Зокрема, його планують використовувати для потреб китайської армії, таких як військова розвідка, екологічний моніторинг та охорона навколишнього середовища.

Маневреність польоту забезпечується кривошипно-шатунним механізмом, що дозволяє дрону складати крила та махати ними, як справжні птахи. Безпілотник також може здійснювати повороти, складаючи одне крило за раз, і розгортати обидва для підвищення енергоефективності під час планування.

«Такі дрони підходять для розвідки, спостереження і навіть для високоточних ударних операцій», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в небі Бразилії помітили дивний літаючий об'єкт.

Також ми писали, що в Україні стартувало серійне виробництво робота Ratel Н, призначеного для евакуації поранених бійців з поля бою. Робот може перевозити 400+ кг живого навантаження, тому здатний транспортувати одразу декількох людей. Завдяки конструкції здатен рухатися складним рельєфом, працює тихо, тому непомітний для ворога. А також оснащений нічними камерами, щоб ефективно виконувати завдання в умовах низької видимості та вночі.