пожежа
03.08.2024 11:41

У Ростовській області розгорілася потужна пожежа на нафтобазі після нічної атаки. Вогонь охопив резервуар на базі, що стало наслідком удару Збройних Сил України. Так пишуть місцеві Telegram-канали.

Згідно з російськими ЗМІ, атакованими цілями Сил оборони України в ніч на 3 серпня стали склади у Кам'янському та Морозівському районах Ростовської області. Внаслідок атаки пошкоджені резервуари з паливом.

Російське видання Astra уточнює, що в Кам'янському районі постраждав комбінат "Атлас" Росрезерву, який постачає нафтопродукти для російської армії. Пожежу, що виникла, не вдається ліквідувати з ночі. На опублікованих у мережі відео видно стовп чорного диму за кілька кілометрів від місця пожежі.

Крім того, був атакований військовий аеродром.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удар по аеродрому Морозовськ у Ростовській області.

«Зафіксовано попадання в склади з боєприпасами, де зокрема зберігалися й керовані авіаційні бомби. Інформація про поразку засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється», – йдеться в повідомленні.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв повідомив у Телеграм:

«Минулої ночі територію Ростовської області атакували 55 українських БПЛА. Внаслідок атаки жертв і постраждалих немає. У місцях падіння безпілотників наслідки ліквідовують служби екстреного реагування».

Сили оборони атакували ряд нафтобаз та об'єктів зберігання паливно-мастильних матеріалів у Бєлгородській, Курській та Ростовській областях: «Має місце інформація про попадання і подальше загоряння щонайменше двох резервуарів з нафтопродуктами».

Нагадаємо, в ніч на 3 серпня Росія випустила по Україні 29 "Шахедів", а також чотири ракети - дві зенітні С-300 та дві протирадіолокаційні ракети Х-31П.

Збито 24 ударні БпЛА типу «Shahed-131/136» в межах Херсонської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької та Житомирської областей.