Ситуація на фронті
07.08.2024 09:19

Війська РФ просунулися до вулиці Достоєвського у Північному (на схід від Торецька) і до вулиці Гагаріна у Нью-Йорку Донецької області. Водночас ISW не підтверджує повне захоплення Нью-Йорка окупантами.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Схід України. Операція №1 - Харківська область

6 серпня бої тривали на північ і північний схід від Харкова, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Російські війська продовжували наступати біля Липців, Тихого та в межах Вовчанська. Російський військовий блогер стверджував, що війська РФ захопили висоту поблизу Тихого, але ISW не знайшло візуального підтвердження цього твердження.

Ситуація на фронті

Операція №2 - Луганська область

6 серпня російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не зробили жодного підтвердженого просування.

Бої тривали:

  • на північний схід від Куп’янська біля Синьківки;
  • на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки;
  • на південний схід від Куп'янська — Берестове, Піщане, Табаївка, Стельмахівка, Колісниківка;
  • на північний захід від Кремінної біля Макіївки, Невського, Тернів;
  • на захід від Кремінної поблизу Торського;
  • на південний захід від Кремінної в районі Серебрянського лісу.

Ситуація на фронті

Операція №3 - Донецька область

6 серпня російські війська продовжили наземні атаки поблизу Сіверська, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Окупанти продовжували наземні атаки:

  • на північний схід від Сіверська поблизу Білогорівки;
  • на схід від Сіверська поблизу Верхньокам'янського;
  • на південний схід від Сіверська біля Івано-Дарівки, Спірного, Виїмки;
  • на південь від Сіверська біля Переїзного.

5 і 6 серпня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, у мікрорайонах Новий і Жовтневий у східному Часовому Яру та на схід від Часового Яру в районі Іванівського, але жодних підтверджених змін лінії фронту не було.

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька.

Геолокаційні кадри, опубліковані 5 серпня, показують, що російські війська трохи просунулися до вулиці Достоєвського в північно-західному Північному (на схід від Торецька).

Додаткові кадри з геолокацією, опубліковані 6 серпня, показують, як елементи російської 9-ї мотострілецької бригади (1-й СК «ДНР») піднімають прапор над будівлею на вулиці Гагаріна в північно-західному районі Нью-Йорка, що вказує на те, що російські сили нещодавно просунулися далі в межах поселення.

Російські джерела стверджували, що окупанти захопили поселення, хоча ISW не знайшов візуального підтвердження цього "максималістського твердження".

Ситуація на фронті

Російські військові блогери стверджували, що війська РФ просунулися на ділянці шириною 1,6 кілометрів і глибиною до 800 метрів у східному Північному, а також просунулися в районі Дружби (на схід від Торецька) і Залізного (на південний схід від Торецька).

Деякі російські джерела повторювали заяви про те, що окупанти можуть оточити українські сили в східному Нью-Йорку, але один російський блогер спростував ці заяви та стверджував, що російські сили просувалися надто повільно в цьому районі, щоб оточити українські сили.

5 і 6 серпня російські війська також проводили штурм поблизу Пантелеймонівки (на південь від Торецька).

Нагадаємо, снайпери 3-го полку Сил спеціальних операцій ЗСУ продовжують знищувати російських загарбників на Торецькому напрямку в Донецькій області. Днями окупанти спробували підійти до позицій наших стрільців.