Мобілізація пенсіонерів
07.08.2024 11:19

Мобілізація пенсіонерів була би значно ефективнішою для оборони країни, ніж призов молодих чоловіків віком 18-25 років. Йдеться про пенсіонерів, які нещодавно звільнилися з поліції. Вони були б для ЗСУ більш ефективними, ніж 18-річні новобранці, яких ще треба усьому навчити.

Таку думку висловила в ефірі одного з YouTube-каналів нардепка від Європейської солідарності Софія Федина.

Зараз точиться немало розмов навколо мобілізації молодих чоловіків віком від 18 до 25 років. Поки що закон забороняє брати їх на війну. Однак закордонні партнери України дедалі наполегливіше схиляють нашу владу дати дозвіл на мобілізацію юнаків із 18 років.

На думку Софії Федини, в Україні вистачає мобілізаційного ресурсу і без призову молодих чоловіків від 18 до 25 років. Наприклад, могли б стати ефективним поповненням ЗСУ поліцейські, які нещодавно вийшли на пенсію. Цим чоловікам трохи більше за 40 років, і вони ще сповнені сили. До того ж, вони мають бойові навички, уміють поводитися зі зброєю та знають, що таке військова дисципліна. Тобто їх не треба навчати військовій справі з нуля.

Нардепка вважає, що мобілізація таких чоловіків могла б забезпечити непогане поповнення для армії. Крім того, депутатка також згадала про чоловіків віком до 25 років, яких раніше було визнано обмежено придатними. Через шпарину в законі, яку законотворці вчасно не закрили, таких чоловіків мобілізують – на відміну від їхніх цілком здорових ровесників. Отже треба негайно внести поправку до закону, яка забороняла би мобілізацію цієї категорії чоловіків.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили про розповсюдження росіянами фейкових веб-застосунків, замаскованих під «Резерв+».