евакуація
08.08.2024 14:05

На Донеччині ситуація залишається небезпечною через російські обстріли. Триває евакуація дітей з 28 населених пунктів, повідомляє ДСНС України.

евакуаціяевакуація

Для забезпечення безпеки дітей та інших мешканців, на території працюють евакуаційні команди, включаючи «Фенікс», співробітників ДСНС України, «Білих янголів», а також представників військових адміністрацій та Нацполіції.

Евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків або інших законних представників та за супроводження хоча б одного з батьків (це право можна передати іншому родичу чи органам опіки).

Дітей евакуюють тільки на броньованих транспортних засобах, які обладнані шоломами та бронежилетами для їхньої безпеки. Процес евакуації проводиться з дозволу та у супроводі батьків або законних представників.

"З початку тижня рятувальники евакуаційної групи “Фенікс” та співробітники ДСНС України евакуювали з зони активних бойових дій 44 мешканців Покровського району та Торецької громади, з них 11 дітей та 11 маломобільних осіб", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 8 серпня, російські терористи обстріляли Костянтинівку Донецької області, є жертви.