Наступ ЗСУ
09.08.2024 10:19

Українські війська швидко зайняли 350 квадратних кілометрів російської території і взяли десятки полонених.

Це більше, ніж за весь контрнаступ влітку 2023 року, стверджує The Telegraph.

Видання вказує кілька основних цілей операції:

Перша – відволікання російських сил від наступальних операцій на Донеччині. Оскільки перспектива значних успіхів у Харкові – віддалена, Росія може перенаправити ще більше призовників на Донеччину в найближчі тижні. Курська наступальна операція України ускладнює цей процес.

Друга – сіяти розбрат всередині Росії. Після того, як на початку 2023 року Росія відновила незначні наступальні дії, проукраїнські російські партизани періодично здійснювали вторгнення на російську територію.

Третя – просунути угоду про обмін територіями під час майбутніх переговорів. Джерела свідчать, що Зеленський обмірковував окупацію російських сіл як засіб впливу на Москву.

The Telegraph стверджує: наступ на Курськ свідчить, що Росія не винесла уроків з захоплення Ростова ПВК “Вагнер” у червні 2023 року. Окрім погроз знищення України та використання ядерної зброї, Росія не дала значущої відповіді на Курський наступ. З прибуттям винищувачів F-16 у Путіна з’явилося багато причин для занепокоєння.

Нагадаємо, у ніч з 8 на 9 серпня у Рильському районі Курської області РФ було чутно потужні вибухи, а у селі Степанівка здійнялась велика пожежа.