вибух
09.08.2024 12:23

У ніч на 9 серпня у Росії біля Липецька пролунали вибухи в районі військового аеродрому, після чого там спалахнула масштабна пожежа, пишуть російські Телеграм-канали.

У Генштабі ЗСУ підтвердили: "Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому «Ліпецьк» (Ліпецька область, рф). В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Ліпецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються".

"Більшість літаків, розміщених на військовому аеродромі «Липецьк-2» злетіти не встигли", - написав у соцмережі воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко.

Місцеві жителі в соцмережах повідомили про атаку, а управління МНС Росії підтвердило факт пожежі, яку класифікували як пожежу третього рівня складності, але причину інциденту не уточнили.

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов не згадав про пожежу на аеродромі у своїх ранкових повідомленнях у соціальних мережах, але зазначив, що Липецьк зазнав масованої атаки безпілотників, через що сталися вибухи на віддалених від житлових будинків об'єктах.

У чотирьох населених пунктах Липецької області оголосили режим надзвичайної ситуації, організували евакуацію, припинили роботу громадського транспорту та скасували розважальні заходи.

Окрім цього, наші воїни завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

"Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів", - повідомили у Генштабі ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що бійці Центру спецоперацій "А" Служби безпеки України вдруге за тиждень здійснили атаку на ворожий вертоліт за допомогою FPV-дрона.