Пожежа
10.08.2024 19:45

Сьогодні, 10 серпня, сталася пожежа у п’ятиповерховому гуртожитку в м. Зміїв Чугуївського району Харківщини. Горіла кімната на 3-му поверсі, повідомляє ДСНС України.

"Коли до місця виклику прибули рятувальники ДСНС, площа пожежі складала 18 м кв. В коридорі 3-го поверху та поверхами вище спостерігалось сильне задимлення. Відразу було прийняте рішення про евакуацію людей. Під час проведення розвідки у задимленому коридорі рятувальники виявили тіло загиблої 17-річної дівчини. Вона намагалась вийти крізь дим назовні, але отримала смертельне отруєння чадним газом", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення евакуаційних заходів вогнеборці вивели на свіже повітря 9 мешканців гуртожитку. Пожежу вдалось локалізувати о 15:20 та загасити повністю о 16:16. Причина її виникнення встановлюється.

Раніше повідомлялося, що через пожежу, спричинену російським обстрілом, у Херсоні підвищився рівень забрудненості повітря.

"Дослідження показали, що в двох районах міста зафіксовано перевищення допустимих норм концентрації оксиду вуглецю. Зокрема, на вулиці Незалежності рівень оксиду вуглецю перевищує норму в 1,35 рази, а на вулиці Іллі Кулика — в 1,57 рази. Вміст інших шкідливих речовин, таких як сірчистий ангідрид, діоксид азоту, фенол і формальдегід, залишаються в межах допустимих значень", - йдеться у повідомленні начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна.