Маркус Фабер
12.08.2024 09:18

Український наступ в Курській області Росії, під час якого Збройним силам вдалося взяти під контроль сотні квадратних кілометрів території РФ, демонструє, що російський диктатор Володимир Путін насправді нічого не контролює. А військове керівництво Росії некомпетентне та "перевантажене" війною.

Про це написав голова комітету з оборони Бундестагу Маркус Фабер у мережі Х (колишній Twitter). За його словами, операція ЗСУ почалася добре та принесла непогані результати.

"Український наступ на окупаційні війська під Курськом іде краще, ніж очікувалось. Це змушує агресора відводити значну кількість військ з фронту на сході. Це послаблює напруженість там", – сказав він.

Окрім того, Фабер припустив, що можна говорити про надання більшої кількості танків Leopard 2 для української армії, щоб допомогти ефективніше оборонятися. Російське населення у підсумку побачило, що "їхній диктатор нічого не контролює", а керівництво російської армії нічого не може зробити.

"Хороша основа для мирних переговорів з наступником Путіна. І для переговорів з Путіним перед Міжнародним кримінальним судом", – резюмував Фабер.

Нагадаємо, російські окупанти завдали ракетного удару по церкві парафії св. Кипріяна і муч. Юстини Української греко-католицької церкви у Антонівці на Херсонщині.