ЗСУ відбили атаку
13.08.2024 10:19

Українські сили недавно відібрали позиції в західному та центральному районі Нью-Йорка та на південь від Торецька, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська в останні дні незначно продовжили свої позиції в Вовчанську. Відбулися бої в межах Вовчанська та на сході від нього біля Тихого. Українські війська не вели наступальних дій на північ від Харкова біля Глибокого або на захід від Вовчанська біля Зеленого та Стариці, але наносили потужні удари по російським військам з дронів в цих районах.

Також повідомляється, що російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна під час боїв 12 серпня. Російські війська відкинули українські сили з кількох смуг на південь від Берестового, продовжили наступ на південь від Новоселівського та на кількох напрямках на трасі Н-26 Куп'янськ-Сватове.

Окупанти також продовжують наступати на північ від Часового Яру, включаючи південний схід від Григорівки. Були бої біля Часового Яру, на північ від нього біля Калинівки, на північний схід від Часового Яру біля Богданівки та на південний схід від Часового Яру поблизу Іванівського та Кліщіївки.

Російські війська продовжують наступ на південний схід від Торецька, але українські сили недавно відбили їх позиції на південь від Торецька. Геолокаційні знімки, опубліковані 10 серпня, показують, що російські війська незначно просунулися в південно-західному Залізному. Додаткові геолокаційні знімки показують, що українські сили недавно відібрали позиції в західному та центральному районі Нью-Йорка.

Російські загарбники також просунулися на схід від Покровська в межах Іванівки та на південний схід від Гродівки. Міністерство оборони Росії та російські блоґери заявили 12 серпня, що російські війська просунулися в північну Карлівку та захопили Лисичне.

Російські війська продовжують атакувати на захід від Донецька біля Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька біля Константинівки та Водяного. 11 і 12 серпня російські війська продовжували обстріли в районі кордону Донецько-Запорізької області, зокрема біля Вугледара (на південний схід від Великої Новосілки).

Тривають бої на заході Запорізької області біля Роботиного, Новоданілівки (на північ від Роботиного), Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного), Вербового (на схід від Роботиного) та Гуляйполя, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

11 і 12 серпня російські війська продовжували наступ на східному березі Херсонщини, зокрема біля Кринок, але лінія фронту залишається незмінною.

Нагадаємо, російський гелікоптер Ка-52М атакував російську колону військ, внаслідок чого було знищено САУ 2С19М2 «Мста-С».