Погода
13.08.2024 17:50

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що завтра, 14 серпня, Україна опиниться під впливом антициклону на ім'я Mashal, який забезпечить по всій країні суху і сонячну погоду. Навіть натяку на дощі чи хмарність не очікується – антициклон принесе справжню літню атмосферу.

Температура повітря вдень коливатиметься від +24 до +29 градусів, причому на Закарпатті та крайньому півдні країни температура може піднятися до +30, +31 градуса. Така погода сприятиме відпочинку на природі та активному проведенню часу на свіжому повітрі.

У Києві також буде сонячно та тепло. Нічна температура складе +11+14 градусів, що створить приємну прохолоду, а вдень повітря прогріється до +23 градусів, що дозволить насолодитися комфортною погодою.

Ті, хто любить по-справжньому спекотні дні, можуть не хвилюватися: після 16 серпня в Україну прийде ще більше тепла. В Україну повернеться аномальна спека.

Водночас Наталка Діденко звертає увагу на магнітні бурі, які можуть відчути на собі деякі люди. Завтра можливі головний біль, мігрені та загострення судинних захворювань. Але вже з післязавтра магнітне поле стабілізується, і вплив бурь зменшиться.

Як зменшити вплив магнітних бурь на самопочуття:

  • Варто збалансувати сон і, по можливості, лягати спати до 23:00.
  • Зменшити кількість жирної, гострої, солоної, солодкої їжі та алкоголю в раціоні.
  • Добре в такі дні відмовитися від куріння, можна прогулятися на свіжому повітрі.
  • Збалансувати споживання води (недостатня кількість може суттєво вплинути на самопочуття).

Нагадаємо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.