COVID-19
14.08.2024 16:34

У Києві спостерігається значне зростання захворюваності на COVID-19. Як повідомила Валентина Гінзбург, директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА, кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в столиці різко зросла.

У червні в Києві було зареєстровано 199 випадків COVID-19, але вже на початку серпня їх число піднялося до 1 660. Лише за перший тиждень серпня зафіксовано 1 283 нових випадки, серед яких 174 випадки – у дітей. Також зростає кількість госпіталізованих пацієнтів, серед яких є і ті, хто потребує штучної вентиляції легенів.

Валентина Гінзбург зазначила, що більшість випадків проходять без значних ускладнень. Однак є ризики, пов'язані з тим, що деякі хворі можуть ігнорувати симптоми, плутаючи їх із звичайною втомою або алергією. Це призводить до того, що люди продовжують соціально активне життя та можуть розповсюджувати вірус.

«Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, «списує» їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID», – попередила Гінзбург.

Вона також наголосила на важливості залишатися вдома, якщо відчуваєте себе погано. «Обов’язково залишайтеся вдома, якщо почуваєтеся недобре. Вкотре нагадую – навіть головний біль, невеличкий нежить або загальне погіршення самопочуття можуть бути симптомами COVID. Це стосується і дорослих, і дітей. Протестуйтеся. Зверніться до лікаря. Із таким відповідальним підходом ви не лише убезпечите себе від ускладнень хвороби, а й не наражатимете на небезпеку людей навколо», – додала директорка Департаменту охорони здоров'я.

Нагадаємо, у липні в Україні зафіксували майже 12 000 випадків захворювання на коронавірус, тоді як у червні їх було лише 2 000.

Зазначимо, в Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанту коронавірусу FLiRT. Від нього померла 80-річна жінка.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.