Війна в Україні
16.08.2024 07:57

У той час як успіхи несподіваної Курської операції підвищили моральний дух в Україні, російські війська завдають удару у відповідь, захоплюючи нові території Донецької області.

Про це повідомляє Politico.

Видання публікує коментар Івана Секача, речника 110-ї механізованої бригади ЗСУ, яка нині дислокується в Покровському районі Донецької області.

«Я б сказав, що на нашій ділянці фронту стало гірше. Ми отримуємо ще менше боєприпасів, ніж раніше, і росіяни тиснуть», — сказав він.

Politico з посиланням на DeepState пише, що за останні 24 години Росія окупувала села Желанне та Орлівка та просунулася в Нью-Йорку, а також в районах Красногорівки, Миколаївки та Журавки на Донеччині.

У Генштабі Збройних сил України не підтвердили і не спростували цю інформацію, зазначивши лише, що на цих ділянках ведуться інтенсивні бої, а Київ зосередив свої зусилля на Покровському напрямку, повідомляє видання.

Раніше у МЗС заявили, що Україна не прагне захопити Курську область. Метою операції Сил оборони України в Курській області рф є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від російських ударів. Дії України є абсолютно легітимними, а ЗСУ не порушують міжнародного гуманітарного права.

Володимир Зеленський назвав Курськ початком і кінцем правління Путіна. Катастрофа підводного човна «Курськ» була символічним початком його правління, війна у Курській області стане кінцем.

Нагадаємо, українська операція в Курській області чинить відчутний оборонний, логістичний і охоронний вплив на території Росії. ЗСУ заблокували деякі траси та залізничні колії, якими росіяни підвозили техніку й сили окупантам на фронт в Україні.