тайфун
16.08.2024 13:17

Японія зіткнулася з серйозними наслідками потужного тайфуну "Ампіл", який охоплює східну частину країни. Через це скасовано сотні авіарейсів, а десятки тисяч людей були тимчасово евакуйовані. Про це повідомляє Reuters.

Японське метеорологічне агентство (JMA) класифікувало тайфун як "дуже сильний" і "жорстокий". Сьогодні близько 15:00 за місцевим часом (9:00 за київським) "Ампіл" досяг тихоокеанського узбережжя основного острова Японії. Агентство попередило про потужні вітри в регіоні Канто, включаючи Токіо, де швидкість вітру досягає 45 метрів на секунду, з поривами до 60 метрів на секунду (216 км/год).

Уряд міста Івакі в префектурі Фукусіма наказав евакуювати близько 323 000 осіб, а в місті Мобара в префектурі Тіба — 18 500 людей. В інших містах відкрито евакуаційні центри та рекомендовано добровільну евакуацію.

Тайфун залишив без електроенергії понад 2500 домогосподарств у Канто. Великі авіакомпанії скасували понад 600 рейсів, що вплинуло на плани близько 120 000 пасажирів.

Також скасовано рейси швидкісного поїзда "Сінкансен" між Токіо та Нагоєю, а багато ресторанів і парків розваг, включаючи Токійський Діснейленд, закрилися або скоротили години роботи.

Тайфуни є поширеним явищем у Японії, особливо влітку та на початку осені. У 2019 році країна пережила один з найруйнівніших тайфунів — "Хагібіс", який завдав значної шкоди інфраструктурі та житловим будинкам.

Раніше повідомлялося, що у Японії стався землетрус поруч з АЕС.

Також ми писали про надпотужний землетрус, який сколихнув Тайвань. Люди опинилися під завалами.