Спека
16.08.2024 17:50

В Україну повертається спека, і вже на цих вихідних температура повітря може досягти +35 градусів. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко в своєму Telegram-каналі.

Завтра в Україні очікується спекотна погода з температурою від +29 до +33 градусів, а на сході буде трохи прохолодніше — від +27 до +29 градусів.

У суботу, 17 серпня, вся країна насолоджуватиметься сухою та сонячною погодою, але вже 18 серпня на заході, півночі та в центрі можливі короткочасні грозові дощі, тоді як на півдні та сході опадів не буде.

Проте з неділі по понеділок температура в більшості областей підніметься до +30 +35 градусів і більше.

У Києві в суботу прогнозується суха та спекотна погода з температурою до +30 +32 градусів. В неділю спека посилиться до +32 +35 градусів, але можливі локальні грозові дощі у другій половині дня.

Синоптик Наталка Діденко також зазначила, що 17-18 серпня в Україні очікується підвищення температури до +30 градусів і вище. За прогнозами Укргідрометцентру, значного зниження температури до кінця серпня не передбачається. Аномальна спека обумовлена тепловою хвилею, яка прийшла з Африки.

Нагадаємо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.