блокування
17.08.2024 15:46

Кіберфахівці ГУР МОУ спільно з хакерською групою «ВО Team» продуктивно попрацювали під Челябінськом та паралізували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю держави-агресора Росії, повідомляє Головне управління розвідки МО України у Телеграм.

Внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті Снєжинск Чєлябінської області РФ — компанію «Вега» — виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах «Веги» — знищена.

"Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста. Серед них — «ВНИИТФ» (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера «Вега»", - йдеться у повідомленні.

Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями. Здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб.

Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинска.

Раніше повідомлялося, що українські хакери знищили дата-центр, яким користувалися військові підприємства Росії.