Атака на Донецьку область
19.08.2024 10:19

Російські окупаційні війська протягом неділі, 18 серпня, знову накривали вогнем мирні населені пункти в Донецькій області. Під ворожим вогнем були Покровський, Бахмутський та Волноваський райони. Внаслідок атак загарбників є загиблі і поранені цивільні українці.

Про це повідомив глава Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін на своєму каналі в Telegram.

За його словами, ввечері під приціл армії РФ потрапив населений пункт Розлив Великоновосілківської громади – одна людина загинула, ще одна отримала поранення.

Жертвою атаки росіян став 25-річний чоловік. 23-річний цивільний дістав тілесні ушкодження, його доставлено до лікарні. У селі пошкоджено сім приватних будинків, лінію електропередач і автомобіль.

Крім того, обстріляна Велика Новосілка — пошкоджено 6 будинків. За попередньою інформацією, без постраждалих.

В Донецькій обласній прокуратурі пізніше повідомили, що під приціл військ держави-агресора потрапив Покровський район. Поранення отримали четверо людей – троє чоловіків 30, 57 і 59 років та жінка 25 років. У них діагностовано мінно-вибухову травму, різані рани й осколкові поранення.

На момент атаки вони рухались на автомобілі по одній з автодоріг поблизу селища Новоукраїнка.

Окрім цього, війська РФ завдали удару по місту Торецьк. Снаряд окупантів поцілив по будинку, де мешкала подружня пара. Загинула жінка 67 років, а її 64-річний чоловік зазнав поранень. Він перебуває у важкому стані.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ",– сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у зв'язку з операцією ЗСУ в Курській області, командування РФ перекинуло з фронтів в Україні на цей напрямок понад 5000 солдатів.