Поліція
19.08.2024 13:22

Ексчиновнику Херсонської ОВА повідомили підозру за закупку військової форми зі збитками для бюджету у понад 18,7 млн грн, інформує Нацполіція України.

"Обіймаючи посаду керівника одного з департаментів Херсонської обласної військової адміністрації, у листопаді-грудні 2022 року чоловік уклав ряд договорів з комерційною структурою. Згідно з ними товариство повинно було поставити комплекти зимової форми одягу для підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Зокрема шапки, вітровологозахисні куртки та штани, рукавички. Проте в ході слідства правоохоронці з’ясували, що одяг не відповідав технічним вимогам та специфікаціям, затвердженим оборонним відомством", - йдеться у повідомленні.

В результаті неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов’язків державі було завдано збитків на понад 18,7 млн гривень.

На підставі отриманих доказів колишньому директору департамент Херсонської ОВА повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Проводяться подальші заходи зі збору доказової бази для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочину.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4 250 до 12 750 гривень або без такого.

Раніше повідомлялося, що Хмельницький бізнесмен вкрав 5,7 млн грн на дронах для військових.