Дания
19.08.2024 14:52

Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на суму 116 мільйонів доларів. Уряд країни виділить близько 783 мільйонів данських крон для підтримки військових потреб України в короткостроковій і довгостроковій перспективі, інформує прес-служба уряду Данії.

Основна частина коштів буде спрямована на закупівлю нової військової техніки через українську оборонну промисловість та міжнародних партнерів.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен підкреслив важливість продовження підтримки України в її боротьбі проти російської агресії, зазначивши, що цей двадцятий пакет військової допомоги був розроблений з урахуванням потреб України і буде корисний як зараз, так і в майбутньому.

Ключовим аспектом нового пакету стане збільшення промислового пулу на 300 мільйонів крон у 2024 році, що допоможе зміцнити українську оборонну промисловість. Додатково буде виділено 112 мільйонів крон на фінансування закупівель через українські оборонні підприємства.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен зазначив, що Копенгаген залишається одним з найбільших прихильників України, встановлюючи міжнародний стандарт підтримки.

Новий пакет допомоги забезпечить Україну необхідним військовим обладнанням для протидії російській агресії.

Раніше повідомлялося, що Данія передає Україні всю свою артилерію.