Тернопіль
20.08.2024 16:31

У ніч на 20 серпня ворог завдав удару по промисловому об'єкту у Тернополі, внаслідок чого виникла пожежа.

Після російської атаки на нафтову базу вміст хлору в повітрі перевищив норму від 4 до 10 разів, повідомили в місцевій ОВА.

Рівень хлору в повітрі та воді підвищився після пожежі в резервуарах з паливно-мастильними матеріалами, яка сталася в результаті російського обстрілу. Місцевим жителям рекомендовано закрити вікна і обмежити перебування на свіжому повітрі.

У ДСНС повідомили, що о 14:40 пожежу ліквідовано.

Піротехніки вилучають залишки предмета, який влучив в підприємство. Зараз обраховують збитки, які були завдані внаслідок удару. Обстежують наслідки, які завдані навколишньому середовищі.

Тернопільська ОДА закликає мешканців міста залишатися вдома без нагальної потреби, максимально обмежити перебування дітей на вулиці, зачинити вікна в приміщеннях і ретельно мити продукти, принесені з двору.

Українцям повідомили симптоми отруєння хлором: почервоніння очей, печіння та сухість в горлі, охриплість голосу, зниження артеріального тиску і тахікардія. При таких симптомах необхідно звертатися за допомогою до фахівців.

Нагадаємо, для того, аби мінімізувати шкоду від хімічно небезпечних речовин, фахівці радять дотримуватися наступних правил:

обмежити перебування на відкритому повітрі;
закрити вікна та вентиляційні отвори в будинках;
розвісити змочені водою простирадла або тканину на вікнах;
пити велику кількість рідини.